bandbjul.gif (19314 bytes)

Du bör ha minst en upplösning på minst 1024x768 och 256 färger eller mera

San Diego  1(4) - staden

Borland Conference 2000
Lars Gustafsson rapporterar

Välkommen till min bildserie från den nyss avslutade 11:e årliga Borland-konferensen 8 - 12 juli, BorCon 2000. Detta år hölls konferensen i San Diego, i södra Californien inte långt från gränsen till Mexico.

För egen del var det min 5:e Borlandkonferens, men det har gått några år sedan jag hade möjlighet att delta (Borland har 1996-1999 lyckats släppa en ny Delphi-version just i samband med konferensen och jag har måste prioritera arbetet med Plus-dokumentation, Visual Plus-toolbox och kursmaterial). Så det var extra skoj att återknyta bekantskaper med utvecklare, kunder och samarbetspartners från Sverige och hela världen.


San Diego är känt för sitt behagliga klimat. Det blir sällan för varmt eller för kallt. Även om det på bilden ser molnigt ut, regnar det sällan, varför den ursprungliga vegetationen var mycket sparsam. Vatten och träd måste importeras och därför stöter man på växter från hela världen. Under konferensveckan var det ganska molnigt tidigt på förmiddagarna för att sedan spricka upp framåt lunch.

Bilden är tagen på baksidan av Convention Center, där konferensen höll till. I bakgrunden syns San Diego Bay och Coronado Island.

borcon-lg.jpg (34601 bytes)
San Diego är 12:e största staden i USA och Californiens näst största stad (större än San Fransisco). Militär och flygplansindustri har varit och är viktiga delar av ekonomin. Det var t ex här som Charles Lindbergh's "Spirit of St Louis" byggdes och testades - att den inte döptes till "Spirit of San Diego" berodde enligt uppgift på att Charles finansiärer kom från St Louis! borcon-sandiego.jpg (34885 bytes)
Vid San Diego Bay finns en hel del småbåtar (en del inte så små). I bakgrunden syns bl a Marriot Hotel och San Diego Convention Center (till höger) där Borland-konferensen hölls. borcon-sdbay.jpg (46185 bytes)
San Diego grundades ursprungligen av spanjorer/mexikaner på 1800-talet och det var faktiskt den första staden i Californien. Det finns delar kvar av den ursprungliga stadskärnan med dess typiska spanskpräglade byggnadsstil. borcon-church.jpg (58354 bytes)
Gaslamp Quarter, som ligger ett stenkast från konferenscentrumet, är ett livligt nöjesdistrikt med massor av barer, restauranger, teatrar, musik, mm. borcon-gaslamp.jpg (33722 bytes)

Nästa >


[Startmenyn][Nyheter][Programmenyn][Företag][Kurser]

www.databiten.se
© 1997-2013 DATABITEN AB
E-post